2 fantastiska föreläsare!

På måndagen hade jag tillsammans med alla lärare på skolan en härlig förmiddag på Oscarsteatern.

I flera år har de kommunala skolorna haft en gemensam dag kring Hållbar utveckling och likaså i år.

Vi fick ta del av 2 fantastiska föreläsare på ämnet - Hållbar utveckling och entreprenörskap.

Carl Mossfelt från Tällberg foundation. Carl talade om olika aspekter på hållbar utveckling och det vi gör lokalt är oerhört viktigt för att skapa ett hållbart samhälle, likväl som globala överrenskommelser är ovärderliga. Men vad vi gör i Älta kan ge avtryck, det är jag övertygad om.
Tällberg foundation arbetar bla med att samla olika företagsledare i Tällberg 1 gång om året och diskutera och resonera kring bla. Hållbar utveckling - Carl talade om att "Ofärdiga tankar leder till utveckling" - dvs. vi måste diskutera och samtala för att hitta nya infallsvinklar och prova göra nytt och annorlunda.

www.tallbergfoundation.org



Vidare fick vi möjlighet att lyssna till Björn Söderberg - en fantastisk entreprenör som vågade lämna Växjö och bosätta sig i Nepal och har idag byggt upp flera rörelser i Nepal som kombinerar hållbar utveckling och lönsamhet.
Björn berättade om sin skolgång och vikten av att som elev få utlopp för sina tankar, visioner och kreativitet. Vi fick också fundera kring hur vi ska utbilda eleverna för att leva i ett hållbart samhälle.

Se hela bilden







http://www.fairenterprise.net/fen_Home.aspx

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0