Besök i klasser

Idag har jag varit runt i nästan alla klasser, 3 klasser var inte på plats, annars hann jag runt och hälsade på alla klasser.

Mycket fint arbete - här är ett axplock av vad som pågick i våra hus:

Hajarna - Här var det samling med plingare och klassvärdar. Är man plingare, då samlar man in efter rast och är man klassvärd får man bla läsa upp dagens datum och dra en lapp.
Eleverna var nyfikna och hade många frågor!

Blåvalarna - Har var det också samling, man samlade pärlor i en burk, en pärla för varje dag under en månad - ett bra sätt att åskådliggöra antal dagar. Gruppen jobbade med sommarminnen och idag var det Andy som berättade om sin sommar.

Bläckfiskarna - Här var det arbete, bokstaven C stod på programmet. Texter från Majas alfabet skulle klistras in i en bok, vilket kan vara lite knivigt...det blir ju lite kladdigt. Härligt var det att höra musiken som spelades och se barnen sitta fokuserat och arbeta.

1a - Det hade varit samling och nu var det dags för skoldagboken. En bok där veckans arbete dokumenteras och islutet på veckan är det dags för reflektion, sedan fyllde ju fröken år idag - så det blev nog lite firande också kan jag tro!

2a - Matematik - alltid lika roligt att komma in på en mattelektion som gammal mattelärare. 91+7 = ...... här räknade eleverna ental och tiotal för sig. Det är oerhört viktigt att känna till varje tals värde.
Det var tyst och lugnt och koncentrationen var på topp.

3a - Här var det väldigt lugnt - det var halvklass. Alla satt fokuserat och jobbade med svenska, matte, naturen. Läraren hann fråga alla vad som är det roligaste ämnet i skolan och många sa Idrott eller Slöjd. Det är första året eleverna har slöjd - så visst är det lite extra spännande.

1b - Även här var det fokus och arbete. Bokstäver stod på programmet. Boken Silorema med många roliga övningar kring varje bokstad. Det var ganska lätt tyckte flera. I grupprummet intill satt en grupp elever och jobbade med former. Igår hade klassen varit ute och fotograferat former i vår miljö - kvadrater, rektanglar, trianglar och cirklar.

2b - Här var det halvklass och eleverna jobbade med svenska. Läsförståelse och olika språkövningar.
Stort fokus!

3b - Högläsning! Var inte det bland det bästa som fanns när man gick i skolan, och det blir ju inte sämre när det är Bröderna Lejonhjärta som man får lyssna till. Jag satt mig ner och lyssnade till en bit - mysigt!

4a - Här kom jag in just när det var dags för läxförhör. Det var sammansatta ord som skulle behandlas. Svårt!

5b - Matte - geometri. De jobbade med i stort sett samma saker som 1:an - men här hade man börjat mäta areor, så det var allt lite svårare. Men geometri är verkligen ett ämne som går genom alla år - men man bygger på svårighetsgraden (som i alla ämnen faktiskt!).

Fyren - Här var det engelska på programmet. Fick även se arbeten som elevern gjort i textilslöjden, väldigt fint.

6a - Bildlektion - alla elever skulle jobba med vita och svarta papper. Klippa och klistra figurer - det blev nog väldigt snyggt, såg några exempel. Vi pratade lite om B-språk som flera har börjat på uppe på Stavan, många läser spanska, några tyska och franska.

6b - Här var det dags för ny lektion och det var Geografi som skulle påbörjas. Afrika och Egypten. Göran som varit och sett pyramiderna får säkerligen anledning att berätta.
Även här talade vi om språkvalet - nog är det lite pirrigt att gå till Stavan, men roligt också!


En härlig dag med mycket inspiration och möten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0