Rektorsprogrammet

Nu är det dags för Rektorsprogram igen!

Har avklarat delkurs 1 - Juridik och går nu in i delkurs 2 - Mål och Resultatstyrning.
Första dagen är avklarad - en mycket bra dag.

Vi kommer att arbeta med det systematiska kvalitetsarbetet som det kommer bli ökat krav på i skolan och förskolan vilket är mycket bra och matnyttigt.

Kommer att studera i 3 dagar den här omgången. 

Det är mycket stimulerande och inspirerande att få möjlighet att gå den här utbildningen!

Mål och resultatstyrning

I kunskapsområdet mål- och resultatstyrning behandlas frågor om hur skolan kan arbeta för att uppnå de nationella målen för utbildningen och skapa förutsättningar för skolutveckling. Härvid belyses komplexiteten i arbetet som ledare i en politiskt styrd organisation. I detta inne­fattas kunskaper om styrdoku­mentens innehåll, struktur och även om de underliggande poli­tiska ställ­ningstaganden som ligger bakom dessa.
Innehållet syftar vidare till att skapa förståelse för rektors ansvar och betydelse för att uppnå nationella mål samt kvalitetssäkra och utveckla verksamhetens resultat. Utbildningen skall vidare utveckla rektors förmåga att kommunicera nationella mål, problemati­sera och analysera verksamhetens resultat och tillämpa ett vetenskapligt för­hållningssätt i ett systematiskt kvalitetsarbete. Viktiga kunskaps- och fär­dighetsområden är här också frågor som gäller relationen mellan tillgäng­liga resurser och mål, dvs. hur rektor prioriterar och väljer hur de tillgängliga resurserna på bästa sätt kan utnyttjas.
Med den personliga processen i fokus sker en progression av rektors lärande i kursens tre delmoment:

  • Att arbeta i en politisk styrd organisation
  • Systematiskt kvalitetsarbete
  • Rektors ansvar för elevens utveckling och resultat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0