Lärarmöte onsdag

I onsdags hade vi en härlig föreläsning av Cecilia och Eva från Sätraskolan. 
Mycket inspirerande och engagerade lärare som verkligen brann för sitt uppdrag
 
De berättade hur de jobbade med Digitala verktyg i undervisningen och hur de arbetade med "Att skriva sig till läsning" som är en metod i läs och skrivinlärningen. Arne Tragetorn en forskar från Norge har forskat kring att använda datorer/lärplattor initialt i läs och skrivinlärningen vilket skapar ett lustfyllt lärande, de ligger till grunden för Cecilias och Evas satsning som varit mycket framgångsrik. 
 
Det var härligt att höra 2 lärare som började med 2 Lärplattor men ändå bestämde sig för att satsa. Deras ingång var att barnen idag möter digitala verktyg varje dag och vi i skolan måste jobba med detta som ett redskap i skolan. Så de hade inte några vidare förutsättningar men valde ändå att dra igång! Idag har de en halvklassuppsättning av lärplattor och jobbar dagligen med lärplattan som en narturlig del i undervisningen. 
 
Eleverna skapar filmer, instruktioner, jobbar med matematik, svenska etc. etc. De jobbar även utifrån att bygga på samarbete så därav har de gjort ett aktivt val att endast ha en halvklassuppsättning, eleverna jobbar alltid i par. 
 
Mycket inspirerande!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0