Lärarmöte idag

Idag var det lärarmöte på eftermidagen! Så kul att träffa alla och jobba med lärande och pedagogik! Vi samtalde om Formativ bedömning och såg en inspirerande film kring detta, diskutearde Earth hour som snart står för dörren och hur vi ska arbeta med Klimatsmart mat, den veckan kommer i slutet av mars. Vi gick även igenom förutsättningarna för Statens nya satsning på Förstelärare! Ett härligt inspirerande möte!

Skridskor för fullt!

Flera klasser / fritidshem åker varje vecka till ishallen och åker skridskor! HÄRLIGT! Idag var det F-klass, skolår 1 och skolår 3 som gav sig iväg i grupper på fritidshemstid. Många förväntansfulla stod på busshållplatsen för att ge sig iväg med sin packning! Kult!

3:orna tävlar i musiktävling!

Det härnder mycket nu på skolan! Våra 3:or tävlar i musiktävling och var igår i Nacka Aula och mötte andra skolår 3 i en härligt spännande musiktävling! De gick vidare så snart följer ytterligare tävlingar!

5:orna tävlar med uppfinningar!

Idag tävlar våra 5:or med uppfinngar i en Nacka tävling i tävligen Hållbar utmaning!  Så härligt och se alla bidrag som eleverna skapat! Vi håller tummarna för att det går bra!
 

Instruktion.

Gör en modell av uppfinningen, antingen som en tydlig skiss eller ett bygge

Skriv ner en beskrivning av uppfinningen/idén

Förklara hur uppfinningen bidrar till en hållbar samhällsutveckling

Ge uppfinningen ett bra namn

Ta fram en slagkraftig slogan/reklamrubrik som med några få ord beskriver nyttan med uppfinningen

Ta fram ett informations/utställningsmaterial – en affisch, en presentation i datorn, en säljpärm eller något liknande


Rymdmusikal

Vilken härlig dag! Idag fick jag glädjen att vara med på skolår 2 Rymdmusikal. Alla var så duktiga och gick varm i hjärtat därifrån! En härlig föreställning!

Medarbetarsamtal

Är just nu mitt uppe i en period av medarbetarsamtal.
Alltid inspirerande att sitta ner med var och en och lyssna till allas uppdrag och tankar kring sitt arbete med barnen och eleverna. Många fina tankra kring att öka elevernas måluppfyllelse, möta alla elever , skapa trygghet och trivsel. Mycket fina möten!

Lärarkonferens idag

Idag var det lärarkonferens och det är alltid lika kul och samla alla lärare för diskussioner och utveckling!
Idag var det genomgång av Smartboard och lite tips och trix kring detta. Inom kort har vi utrustat alla klassrum med Smartboards eller Activeborads och det ska blir spännande!
Vi talade även om kommande projekt på enheten och inspektioner som kommer ske under våren.
Ett samarbetsprojekt mellan flera kommuner Våga Visa ska inspektera skolan och förskolorna under våren, så det är spännande!
Vi hade även kollegial handledning och gjorde en övning där vi gav varndra tips och tankar kring några områden som var och en lyfte.

Ett härligt möte!

RSS 2.0