Ännu mer Ghana!

Full fart på alla våra stationer!

Lite bilder från Ghanadagen - Lugnet före stormen


Lika - Unika Allas lika värde

Stolt över vår fina värdegrund! Den kändes verkligen i lördags

Ghanadagen

I lördags hade vi vår årliga Ghanadag då vi samlar in pengar till föreningen World of Friends som är aktiva i Ghana med skola och barnhem. En 20 årig tradition och vi har samlat in över en miljon. I år blev det 107417:- vilket är helt fantastiskt. Tack alla som bidrog till denna dag med saker till loppisen, fika bröd, lotterikorgar, godispåsar, blommor mm mm mm listan kan göras lång Fler bilder kommer inom kort!

Spännande föreläsning med Paul Svensson

I eftermiddags fick vi chefer inom Välfärd skola och våra kockar möjlighet att lyssna till Paul Svensson som driver restaurangen på Fotografiska vilket var mycket inspirerande. Paul brinner för att skapa en långsiktighet i sina tankar kring att driva restaurang, ett hållbart t tänk ett tänka annorlunda kring vad vi äter - mer grönsaker - mindre protein men kvalitet till 100%! Föreläsningen väcker många tankar och det är alltid lika härligt att lyssna till någon som brinner för sina visioner Mycket kärlek i hans tankar!

Försteläraruppdrag

Idag var det möte med våra fantastiska Förstelärare, Charlotte, Jenny och Therese - Maria var på annat håll. Vi gick igenom Förstelärarnas uppdrag och det handlar självklart om skolutveckling. Vårt fokus ligger alltid på ökade resultat för eleverna - högre betyg! Lärarna kommer fokusera på att förfina och kvalitetssäkra våra metoder för analys av resultat, bla. Nationella prov resultaten samt att jobba med utveckling av undervisningen i resp. ämne. Skapa goda forum för pedagogiska diskussioner mellan lärare, kvalitetssäkra att IKT blir en naturlig del i undervisningen och att Hållbar utveckling genomsyrar allt lärande. De kommer även jobba vidare med hur Programmering ska bli en naturlig del i vår undervisning - programmering handlar om att utveckla elevernas förmåga till logiskt tänkande och att förstå och se mönster något som är viktigt i många många sammanhang i livet.

Arbetskväll med förskolans personal

Ikväll var det arbetskväll med förskolans personal, är ett rejält gäng på närmare 50 medarbetare. På programmet stod årets Kundenkät och utvärderingen av läsåret - två viktiga delar i vårt Systematiska kvalitetsarbete.

Föräldramöte ikväll med Blivande F-klass föräldrar

Ikväll var det föräldramöte med blivande F-klassföräldrarna inför kommande läsår. Alltid lika kul att träffa nya och lite nygamla föräldrar och berättar om vår verkamhet, känner mig lika stolt varje gång och få lyfta fram alla goda saker som sker på enheten och framförallt alla fantastiska pedagoger och elever som tillsammans skapar så härliga och givande skoldagar!

Heldag med skolledningen

I torsdags i förra veckan hade vi en heldag med skolledningen. Viktigt att sitta ner och gå igenom de strategiska målsättningarna med enheten och lägga planering inför kommande läsår. Bla. jobbade vi med vårt systematiska kvalitetsarbete och hur vi ännu mer kan förfina och kvalitetssäkra våra processer för att nå ökad måluppfyllelse utifrån våra styrdokument och självklart att barn och elever ska nå så långt som möjligt i sin utveckling. Barn och elever är alltid i fokus!

Fredag igen....

Då var det fredag igen Ännu en fantastisk jobbvecka börjar gå mot sitt slut Under de senaste veckorna har jag vikarierat för Einar Fransson - Produktionsdirektör i Nacka kommun för den kommunala produktionen av förskola, skola och gymnasium. Spännande dagar med några nya möten och upplevelser. Annars har det varit full fart på Siggan med förskolor. Den här veckan har jag bla. ägnat mig åt Ekonomi Skolledningsmöte Elevhälsoteam Interna elevhälsomöten med pedagoger Expeditionsmöte med planering inför sommarens alla arbeten Lokal samverkansgrupp Möte om vår musikundervisning Schemamöte inför höstens schemaläggning Jag har även varit på ett studiebesök på Förskolan Paletten i Stockholm som har en mycket spännande arkitektur. Det är bra att spana lite när man ska bygga nytt....men jag tror vi har lite bättre idéer än det vi såg där, men som sagt bar att fylla på med inspiration.

Mer om Förskolans dag!


Förskolans dag

Det är fullspäckade dagar för våra pedagoger o nu var det förskolornas dag att ha avslutning för året och även fira förskolornas dag som firas runt om i Sverige. Bäckalide, Siggan och Sjöängen hade fint program för alla barn och föräldrarna fyllde på under eftermiddagen och hade picknick på våra fina gårdar. Det blev lekar, ansiktsmålning, fiskdamm, bollkastning, korvgrillning och uppträdanden förståss!

Kackelgården med våra 6 åringar

Vi har ett mysikprojekt i varje årskurs och våra 6 åringar sätter upp musikal Årets musikal Kackelgården handlar om några kycklingar som sitter fast i sin bur, om en mus som inte har några vänner och om sann vänskap som växer fram mellan djuren! Alla 100 elever var med Lärarna Jonna, Arefe, Daniel och Sanna gick in till 100% när de ledde eleverna genom musikalen!

Köket jobbar på Fritidshemmens dag!

Det blev korv i långa rader på Fritidshemmens dag, Mariette, Ingemar och Mikael serverar alla elever på Siggans fritidshem

Fritidshemmens dag

I förra veckan var det fritidshemmens dag med full fart på våra gårdar! Det var bollkastning, målning, ansiktsmålning,glassbar, korvstånd, selfiefotografering och mycket mer. En härlig eftermiddag och vädret var med oss!

Sveriges Radio besöker Bäckalidens förskola

Under våren har förskolan arbetat med Skräpplockarveckor och lärt sig om naturen. Sveriges Radio uppmärksammade detta och besökte förskolan. Under våren har avdelningen Lärkan från förskolan Bäckaliden i Älta ute och plockat skräp för att dra sitt strå till stacken i kampen Håll Sverige rent!

Min vecka!

Ny vecka! Ett litet axplock av min vecka Började förståss med fritids i morse, skönt att vara ute en timme på morgonen i det vackra vädret. Möte med Utbildningsenheten Nacka kommun om nyanlända elever. Elevhälsoteam Skolledning heldag på torsdag - jobb med Tjänstefördelning, organisation, utvecklingsområden mm. Schemadiskussioner inför kommande läsår med pedagogerna Möte om vår Särskilda undervisningsgrupp Linden IT möte - kommande investeringar för att fortsätta vårt arbete mot En till En (En dator till en elev) Föräldramöte med blivande förskoleklass Lärarkonferens med alla lärare Jobba med utvecklingen av vårt arbete kring Hållbar utveckling Verkar bli en fullspeckad vecka...kommer gå fort som vanligt! Sen blir det ju ett och annat mail, fakturahantering, löner, personalmöten, elevmöten,

Försteläraruppdrag

Då vi fått 3 nya Förstelärare på enheten innebär det ännu ett steg i vår skolutveckling som vi ständigt jobbar med. Det går inte att vila sig i form utan jag tror att vi ständigt måste utvärdera, analysera, spana och utveckla vår verksamhet för att eleverna ska nå ännu högre resultat. Våra Förstelärare kommer under kommande läsår fokusera på följande områden: Utveckla undervisningen inom framförallt Svenska och Matematik Jobba med hur vi integrerar IKT i all vår undervisning. Jobba med hur vi integrerar Hållbar utveckling i vår undervisning. Nya språket lyfter - ett nytt material från Skolverket för att dokumentera elevernas läs och skrivutveckling. Analys av resultat - hur jobbar vi ännu mer effektivt med analysen av elevernas resultat och hur utvecklar vi vår undervisning utifrån detta.

Fritidshemmens dag 10/5

Imorgon tisdag är det Fritidshemmens dag på vår enhet! Återkommer med lite bilder och längre inlägg imorgon. Det blir en kul dag för alla elever med många aktiviteter och lite glasskalas tror jag minsann!

TF Produktionsdirektör

Då Einar Fransson är bortrest på tjänsteresa har jag klivit in som tillförordnad Produktionsdirektör för alla kommunal skolverksamhet i Nacka kommun. Spännande att få lite nya utmaningar! Idag var det ett möte med Utbildningsenheten om nyanlända elever på gymnasienivå.

Bilfri vecka, v 17

Förra veckan hade vi projekt - Bilfria veckan! Eleverna var väldigt engagerade och vi vuxna blev intervjuade flera gånger om våra vanor att ta oss till jobbet, fick ärligt erkänna att det blir mest bil...ska försöka utmana mig själv här i vår och kanske börja cykla. Skolår 5 Grön grupp rapporterade att 91% gick eller cyklade till skolan Skolår 4 Blå grupp rapporterade att 93% gick eller cyklade till skolan Bra jobbat!

RSS 2.0