Digitala tavlor i alla klassrum på Siggan!

Nu tar vi nästa steg i den tekniska utvecklingen av Siggan! Vi installerar Smartboards i alla klassrum i skolår 1-3 och Activeboards i alla klassrum i skolår 4-6.
Dessa tavlor är interaktiva och gör lärandet med aktivt både för elever och lärar! Det ställer också höga krav på lärarna att planera undervisningen så att tekniken involveras! Eleverna kan vara delaktiga och tavlan är interaktiv och inbjjuder till aktiviet i klasrummet!
 

Asien + 3

Den här veckan är det spännande besök i Nacka! Asien + 3 konferens med elever från flera länder samlas i Nacka tillsammans med svenska elever för att arbeta med olika projekt inom Science.  Asien + 3 är en sammanslutning av flera länder i Asien och Nacka - ganska häftigt! Det är den 5:e konferensen och extra kul att den arrangeras i Nacka och på Nacka gymnasium.
Igår var det invigning och ca 100 elever i åldern 15-16 år samlades i Nacka Aula för invigning! Vi bjöds på Luciatåg och välkomnsttal från bla.  Einar Fransson produktionsdirektör Nackas kommunala skolor, Linda Nyberg Utbildningens nämndens ordförande och Mats Gerdau kommunalråd.
Kvällen avslutades med middag! Nu börjar eleverna jobba i "lands" övergripande grupper och i olika projekt!
Spännande vecka!
 

Arbetskväll förskola / fritidshem

Ikväll var det arbetskväll för våra förskolor och fritidshem. Fritidshemmen arbetade med leken på raster och tittade på inspirerande film från annat fritidshem som visade upp goda exempel på att utveckla rastverksamheten och vikten av delakgtighet av pedagogerna, närvarande pedagoger. Fritidshemmen jobbade vidare med att visa på egna goda exempel för varandra och berätta om olika fortbildningar några vart iväg på. Kul och viktigt och dela med sig till varandra!

Skolval

I torsdags förra veckan hade vi informationvkväll här på skolan! En mycket lyckad kväll och all personal var på plats! Många besökare och skolvalet är nu i full gång!

RSS 2.0