Likabehandling

Har idag varit på konferens och erfarenhetsutbyte kring skolors Likabehandlingsplaner.

2006 kom en Barn och Elevskyddslag som bla. föreskrev att alla skolor skulle ha en likabehandlingsplan.
2009 ändrades lagen att istället ingå i Diskrimineringslagen och skollagen  - man uttökade  även lagen att skolornas Likabehandlingsplaner även ska innehålla avsnitt kring Kränkande behandling.

Arbetet med likabehandling ska ständigt vara aktuellt och planen ska vara ett levande dokument som minst en gång per år ska revideras utifrån den kartläggning som sker på skolan i form av trivselenkäter, samtal med elever och kamratstödjare,  konferernser med likabehandlingsteamet mm.

På Sigfridsborgsskolan med förskolor har värdegrundsarbetet varit en central fråga i många många år. Vi arbetar utifrån mottot "Lika - Unika" och "Allas lika värde" - det är ledord som genomsyrar vår dag tillsammans med barnen.

Vi har ett väl fungerande likabehandlingsteam som regelbundet träffas och arbetar kring att alla barn och elever ska känna sig trygga varje dag i skolan.

Jag möts varje dag av en mycket fin stämning på skolan, vilket känns mycket skönt och tryggt - men det gäller att vi alla alltid arbetar aktivt och förebyggande för att inga trakasserier eller kränkande behandlinga förekommer, om något inträffar måste vi vara där och reagera och agera direkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0