Skolråd

Mitt första skolråd på Sigfridsborgs skolan!

Terminens första skolråd gick av stapeln nu på morgonen - jag fick vara med. Hasse bitr. rektor var också med och ledde mötet tillsammans med eleverna.

Alla klaser utom en, som hade idrott, var representerade och alla elever kom väl förberedda med sina pärmar där de samlar protokoll och anteckningar från Klassråd, Skolråd och Matråd. Varje klass har en likadan pärm som alla har tillgång till.

Så här i början på terminen hade inte eleverna så mycket att ta upp - men några punkter diskuterade vi.
Vanliga frågor som kommer upp är skolgård och leksaker - det är nog lika på alla skolor enligt min erfarenhet. Det känns nära och viktigt för eleverna och det är viktigt att vi vuxna lyssnar och tar till oss deras idéer.

Skolrådet tar in elevernas idéer och lyfter frågorna vidare till andra instanser såsom tex. Skolgårdsgruppen. Varje år ser skolledning och skolgårdsgrupp över behov av upprustning och satsar på något som bör förbättras.

Frågan som nu bryr våra huvuden är Kompisgungan på 4-6 gården!
Hur ska vi hantera det.......när all snö är borta får vi ta tag i det och se hur det går att lösa, problemet är att den är farlig för eleverna att gunga i och så kan vi ju inte ha det.

Gången för elevinflytande är:

Klassråd - Eleverna tar upp frågor som rör klassen / arbetslaget.  Är det frågor som rör hela skolan lyfts frågan till skolråd eller matråd.
Skolråd - Eleverna tar upp frågor som rör hela skolan.
Matråd - Eleverna tar upp frågor som rör maten.

Det är elevernas frågor som ska vara i fokus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0