Ditt barns fritid är viktig

Ditt barns fritid är viktig - information om fritidshemmets verksamhet.

Skolverket har givit ut en liten skrift om fritidshemmens verksamhet.
Vi har valt att köpa in skriften och distribuera till alla föräldrar med barn på skolans fritidshem.

Skriften tar upp följande avsnitt:
- Fritidshemmet är till för ditt barn
- Vad styr fritidshemmen?
- Meningsfull fritid och stöd i barnen utveckling
- Ett komplement till skolan
- Barns delaktighet och inflytande
- Du kan påverka


Fititdshemmen och skolans fritidshemspersonal är en oerhörd viktig del av elevernas hela skoldag. Det råder ett nära samarbete mellan skolans lärare och frititdshemspersonal. Fritidshemmens personal ser Ditt barn under hela skoldagen och eftermiddagen och kan på så vis följa elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling på ett nära håll. Fritidshemmens personal är ofta med i klassrummen eller har egna grupper under skoldagen, där man arbetar praktiskt eller med livskunskaps frågor.

På eftermiddagen tar fritidshemmens verksamhet vid - som ska genomsyras av det fria valet - vi ska erbjuda en mängd olika typer av verksamheter som eleverna kan välja emellan. Ibland gör hela avdelningen en utflykt och då följer alla med.

Vi arbetar ständigt med att hålla en hög och god kvalitet på våra fritidshem och vi är stolta över vår verksamhet på Skeppet, Kompassen och Ankaret.


Hoppas broschyren från Skolverket kan belysa fritidshemmens verksamhet och du som förälder är alltid välkommen att besöka oss och fråga om vår verksamhet.



Anne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0