Konferens med härliga föreläsare!

Har varit iväg på konferens och lyssnat på härliga föreläsare, mycket inspireradne och tänkvärt.

Först fick vi glädjen att lyssna till Björn Ranelid - många spännande tankar om livet, kärlek, ordets betydelse, vikten av att leva i nuet. Framförallt lyfter jag med mig vikten av att kunna läsa och skriva - vilken kraft det finns i det skrivna ordet och så oerhört viktigt att alla människor blir läsande och skrivande.



Vidare blev det fart och fläkt med Per Lange - säljcoach - som talade om förmågor som en säljare bör ha. Lyssnande, lyhörd, engagerad, intresserad - ja...sånt vi alla behöver varje dag i alla yrken!

Torkel Klingberg talade vidare om hjärnan och vårt arbetsminne. Hur vi kan träna vårt arbetsminne som är så viktigt. Hur olika träningsprogram på datorn kan stödja eleverna, här kändes det skönt att vi redan använder detta redskap flitigt på skolan för barn i behov av särskilt stöd.
Arbetsminnet är oerhört viktigt och det handlar bla. om förmågan att kunna ta instruktioner i flera led.

Vidare jobbade vi med skolans lokaler - hur kan skolorna utvecklas för 2000-talets lärande och Kennet Gärdestad arkiktet gav oss många fina exempel och väckte många tankar. Hur ska en modern skola vara utformad? Hur ska pedagogiken och lärandet gå tilll? Måste vi ha en klass - en lärare.....eller ska vi spräcka dessa tankar och börja tänka nytt och tänka om.

Temat för dagarna - VÅGA GÖRA!

Så....vad ska vi våga göra för att stå i ständig utveckling och möta eleverna på 2000-talet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0