Skolan ska vila på Vetenskaplig grund och Beprövad erfarenhet!

Nytt i den nya skollagen från sommaren 2011 - är att det är än mer tydligt inskrivet att skolan och undervisningen ska vila på Vetenskaplig grund och Beprövad erfarenhet.

Idag hade vi rektorer från Älta och Saltsjöboo en gemensam konferens tillsammans me Kultur och Utbildningsenhten i Nacka kommun, med KU direktgör Susanne Nord på ovan tema.

Det var spännande diskussioner kring hur vi ska arbeta för att förverkliga och synliggöra detta ännu bättre än vad vi gör idag.

Vi diskuterade även former för hur detta ska kunna gå till och det hänger ihop med det vi i förra veckan jobbade med tillsammans med Tomas Kroksmark.

När det gäller att forska / bygga undervisning utifrån vetenskaplig grund handlar det mycket om (tror jag) att staudera varandra och sitt sätt att undervisa och utifrån koppling till teori utveckla undervisningsmetoder. Det handlar om att ifrågasätta - Hur vet jag att eleverna lär sig, hur vet jag vad eleverna gör när de lär sig - vad gör skillnad? Och utifrån detta vidareutveckla sina metoder för lärande och undervisning




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0